16 Oct 2024
japandi stijl

Parket in een Japandi interieur.

Parket past perfect in de Japandi interieur. In deze woonstijl hebben natuurlijke materialen de bovenhand. Ontdek enkele tips om houten vloeren in een Japandi interieur toe te passen.

Wat is Japandi?

Japandi is een samentrekking van Japans en Scandi(navisch). Het combineert de minimalistische, functionele elementen van de Japanse en Scandinavische interieurstijl. Een gevoel van rust en harmonie staat centraal. Daar zorgen eenvoudige vormen en natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, steen, katoen en linnen voor.

Een Japandi interieur heeft steeds een neutraal, ingetogen kleurenpalet. Er zitten veel aardetinten in, waaronder beige, bruin, grijs en gebroken wit.

Parketvloeren voor de Japandi stijl

Parket is ongetwijfeld de beste vloer voor een Japandi interieur. Houten vloeren stralen warmte uit. Ze sluiten goed aan bij de rustgevende en ingetogen sfeer van deze inrichting.

Maar let op, niet elk type parket is hiervoor geschikt.

Hier zijn enkele tips om de perfecte match te vinden:

  • Kies een lichte houtsoort, zoals eik of esdoorn.
  • Ga voor een matte of natuurlijke afwerking. Hoogglans past niet bij de rustige uitstraling van Japandi.
  • Vermijd patronen. Ingewikkelde patronen zoals een visgraat of Hongaarse punt zijn geen goed idee. Leg standaard, langwerpige planken.

japandi interieur

Laat je inspireren

Tijdens een bezoek aan onze parketwinkel in Herent vind je snel een mooie houten vloer voor je Japandi interieur. Maak snel een afspraak om eens langs te komen.