12 Jul 2024
parket beschermen

Parket beschermen.

Parket is mooi en duurzaam. Maar om die schoonheid te behouden, moet je je houten vloer beschermen. Wij delen een paar tips om alles in topconditie te houden.

Olie of vernis

Na de plaatsing van de parketplanken wordt de vloer afgewerkt met een olie of vernis. Dat is de eerste beschermlaag tegen vuil en vlekken. De olie of vernis maakt parketvloeren ook geschikt voor intensief gebruik. Natuurlijk kan het nooit kwaad om het parket extra te beschermen door na enkele jaren alles op te schuren en opnieuw te behandelen.

Viltglijders

Bescherm je parket tegen krassen met viltglijders. Deze vilten noppen kleef je onder stoelen en kasten, zodat ze het hout niet beschadigen wanneer je ze verschuift. Een bijkomend voordeel van deze viltglijders is de geluidsdemping.

Vloerbeschermer

Heb je een bureaustoel op wieltjes? Dan halen viltglijders weinig uit. In dat geval koop je beter een vloerbeschermer of bureaustoelmat. Zo voorkom je zwarte strepen en krassen op je vloer. Er zijn verschillende vormen, formaten en kleuren verkrijgbaar.

Huisdieren

Tenslotte kunnen ook de nagels van honden of katten beschadigingen veroorzaken. Bescherm je parket door hun nagels regelmatig kort te knippen.

Is je parket toch beschadigd?

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch schade aan je parket? Geen paniek. Met een grondige parketrenovatie ziet alles er weer als nieuw uit. Contacteer ons voor meer informatie omtrent de mogelijkheden.